Breaking news

Actorul Jean Constantin a fost înmormântat la Constanța

loading...

Sute de persoane l-au condus vineri,  pe ultimul drum pe cunoscutul actor  Jean Constantin care a fost înmormântat, la Cimitirul Central din municipiul Constanţa.

jeanconstantinActorul a fost înmormântat, în jurul orei 15.00, la Cimitirul Central din municipiul Constanţa, după ce la Catedrala “Sf. Apostoli Petru şi Pavel” a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, alături de un sobor format din 15 preoţi şi diaconi, la ceremonia religioasă luând parte şi actorii Ion Dichiseanu, Romică Ţociu şi Cornel Palade.

Pe traseul spre cimitir, convoiul funerar a trecut prin faţa Cazinoului din Constanţa, dar şi prin faţa casei unde a locuit Jean Constantin, fiind aplaudat de trecători.

Mormântul actorului se află pe aleea principală a cimitirului, acolo unde şi-au aflat odihna veşnică alte personalităţi ale vieţii culturale constănţene, precum Oleg Danovski, sau chiar partenerul de scenă a lui Jean Constantin, Gelu Manolache.

Slujba de înmormântare a fost oficiată tot de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. Actorul Jean Constantin a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat că va fi ridicat un bust al actorului în faţa clădirii Teatrului Naţional Constanţa, iar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantin, a precizat că teatrul îi va purta numele.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata