Breaking news

Actorul Geo Costiniu a încetat din viață la vârsta de 63 de ani

loading...

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din București, a încetat din viață, în noaptea de luni spre marţi la vârsta de 63 de ani.

geo costiniuGeo Costiniu, actorul comparat mereu cu Alain Delon, s-a născut pe 23 aprilie 1950 în Bucureşti, a absolvit IATC, promoţia 1973, avându-i că profesori pe Dem Rădulescu şi pe Octavian Cotescu.

Geo Costiniu și-a făcut debutul în actorie, în producţii tv la Televiziunea Română,  încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat.  În anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei.

După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 – 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca “Pălăria Florentină”, “Omul care a văzut moartea”, “Patima roşie”, “Marchizul de Sade”.

A debutat în filme în anul 1972, în pelicula “Paraşutiştii”, de Dinu Cocea. În 1978, joacă în filmul lui Timotei Ursu “Septembrie”, o poveste de dragoste care l-a făcut celebru.

Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, a declarat că Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat: Era suferind. A fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat, care s-a îmbolnăvit. (…) A murit săptămâna trecută Dana Comnea, la New York, şi acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mâhnită. Era un coleg minunat şi uite că boala l-a învins.

În ultimii ani, Geo Costiniu a trăit o dramă cumplită. A fost nevoit să își ducă traiul departe de gloria de altă dată și cu doar 1600 lei pe lună. Acum la 63 de ani, boala l-a răpus pe celebrul actor.

Actorul Geo Costiniu va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Capitală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata