Breaking news

ACL reclamă la Parchet, fraudă la prezidențiale la secții de vot din Sectorul 2

loading...
0 4

Alianța Creștin-Liberală a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Autoritatea Electorală Permanentă și la Biroul Electoral Central sesizări referitoare la neregulile identificate în legătură cu completarea tabelelor electorale în secțiile de votare din Sectorul 2 al municipiului București.

iohannis - aclDupă ce a pierdut alegerile în primul tur al prezidențialelor, ACL se pune pe făcut reclamații la toate instituțiile statului, strigând la fel ca și Băsescu în 2004, fraudă.

„Ca urmare a verificării tabelelor electorale ce au fost completate la mai multe secții de votare s-au constatat o serie de nereguli grave ce conduc la suspiciuni de fraudă. În aceste tabele electorale au fost înscrise date false sau inexacte, cum sunt CNP-uri inexistente sau serii de acte de identitate ce nu corespund cu adresa de domiciliu. Mai mult decât atât, din analiza acestor date a rezultat ca președinții secțiilor de votare au înscris în aceste tabele și au permis votul mai multor persoane care fie aveau domiciliul în alt sector din municipiul București, fie au votat pe baza pașaportului turistic deși aveau domiciliul în România”, se arată în comunicatul de presă al ACL, remis exclusivNEWS.ro.

Alianța Creștin-Liberală solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, AEP și BEC ca în conformitate cu art. 55 litera a) din Legea 370/2004, și coroborat cu aspectele semnalate, să efectueze în regim de urgență verificări cu privire la cele semnalate și să dispună la aplicarea măsurilor legale care se impun.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta s-a clasat pe primul loc, cu 40,445 din, voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost pe doi, cu 30,37% din sufragii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata