Breaking news

Aciu Alin Ionuț, unul din polițiștii care l-au snopit în bătaie pe taximetristul din Alexandria, a fost avansat

loading...

Situație explozivă la Alexandria. În loc de anchetă disciplinară și sancțiune, Aciu Alin Ionuț, unul din polițiștii implicați în bătaia aplicată unui taximetrist din Alexandria, a fost avansat de la Poliția Municipală la Poliția Rutieră.

aciu alin ionutDacă ești polițist și bați taximetriști pe stradă la Alexandria, în trei zile ești avansat de la Ordine Publică la Poliția Rutieră. Aciu Alin Ionuț, unul din polițiștii care l-au snopit în bătaie pe taximetristul din Alexandria, a fost avansat de la 1 martie de la Poliția Municipală la cea Rutieră.

Numărul mare de amenzi aplicate pe bandă rulantă, cu martori din burtă, se pare că reprezintă un criteriu important de avansare la Poliția Alexandria, de la Ordine Publică la Rutieră.

Așa hotărăsc șefii Poliției Alexandria să ”răsplătească” un agent de poliție care comite abuzuri inimaginabile și bate taximetriștii pe stradă.

Polițiștii Aciu Alin Ionuț și Ciucu Ștefan l-au bătut sâmbătă noapte, pe taximetristul Valter Bartolomeu, aflat în timpul serviciului. Taximetristul fusese informat de colegii săi că toată ziua a fost căutat prin stație de polițistul Ciucu Ștefan. Sâmbătă noapte, în jurul orei 11.45, taximetristul a fost semnalizat în trafic de polițistul Ciucu Ștefan. În mașina de poliție se afla și agentul Aciu Alin Ionuț, cel care pe 20 februarie i-a luat permisul taximetristului pe motiv că a trecut pe linia continuă.

Deși luni a mers la medicul legist pentru a i se elibera certificat medico-legal, taximetristul se teme acum să mai depună plângere împotriva celor doi polițiști care l-au bătut. Aceștia au început deja cu intimidările la adresa lui și i-au transmis prin intermediul mai multor colegi taximetriști că „să-i ierte” și să se ”împace”. Polițiștii vor acum să-l determine pe taximetrist să nu depună plângere și astfel IPJ Teleorman să nu aibă un motiv legal de a-i ancheta disciplinar.

Șeful IPJ Teleorman Dumitrașcu Gheorghe Valentin, se dă ocupat și refuză să răspundă solicitărilor exclusivNEWS.ro cu privire la cazul celor doi polițiști bătăuși.

Același șef al IPJ Teleorman l-a chemat în urmă cu o săptămână la el în birou pe corespondentul exclusivNEWS.ro la Alexandria, care i-a arătat filmarea în urma căruia a fost amendat de polițistul Ciucu Ștefan, pentru că îl filma în timpul serviciului. Dumitrașcu Gheorghe Valentin nu a luat nicio măsură disciplinară împotriva agentului de poliție care l-a amendat abuziv pe jurnalist, deși a recunoscut că polițistul nu a procedat legal.

Aciu Alin Ionuț, polițistul care l-a lăsat fără permis pe taximetrist și mai apoi l-a bătut împreună cu Ciucu Ștefan, a comis încă un abuz refuzând să-i prezinte taximetristului procesul verbal de amendă și nu l-a lăsat să îl semneze, replicându-i că îl va primi prin poștă.

Polițistul a refuzat cu obstinență să-i arate procesul verbal întrucât la martor fusese trecută Mihaela Nedelcuță, nimeni alta decât soția procurorului Nedelcuță. Aceasta figura pe procesul verbal, deși taximetristul Valter Bartolomeu a declarat că în momentul în care i s-a reținut permisul, aceasta nu era de față. Permisul fusese reținut la ora 2 dimineața, pe data de 20 februarie 2015.

Mihaela Nedelcuță are o relație foarte specială cu polițiștii din Alexandria. Aceștia, pentru că semnează din burtă pentru ei, procesele verbale de amendă, îi fac servicii la rândul lor.Vânează și amendează pe rivalii soției procurorului, îi dau ponturi despre raziile la care participă, informații pe surse și chiar o duc cu mașina poliției la evenimentele pe care le au în desfășurare.

mihaela nedelcuta - politie alexandria

Mihaela Nedelcuță este prietenă la cataramă și cu purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole.

Prim Procurorul Daniela Rădoi de la Alexandria, a făcut mare scandal în 2014, când p pe site-ul pe care-l deține Mihaela Nedelcuță au apărut informații din dosarul Elizei Dragne, tânăra violată și omorâtă în bătaie de un individ. Informațiile fuseseră furnizate de către soțul acesteia, nimeni altul decât procurorul Nedelcuță.

Soția procurorului are spatele asigurat și la finanțe. Tatăl Mihaelei Nedelcuță este angajat la Direcția de Finanțe a județului Teleorman. Pentru că este soție de procuror, Mihaela Nedelcuță are ușa deschisă la mai toate instituțiile din oraș și județ, obținând informații în regim preferențial.

Paul Nanian, corespondentul exclusivNEWS.ro la Alexandria a primit amenințări că urmează să fie bătut și el de ”prieteni”, pentru că a ”deranjat” Poliția din Alexandria și pe soția procurorului.

Aciu Alin Ionuț și Ciucu Ștefan, nu sunt la primele abateri de la lege și nu este pentru prima dacă când cei doi polițiști comit abuzuri. Cei doi polițiști sunt obișnuiți să aplice amenzi în mod abuziv și să se comporte ca și cum ar fi stat în stat.

În 4 decembrie 2014, Paul Nanian a fost amendat de agentul de poliție Aciu Alin Ionuț, pe motiv că ar fi traversat neregulamentar strada. Polițistul l-a avertizat verbal că data viitoare dacă mai trece prin loc nepermis, îl amendează.

După care i-a spus că poate pleca unde are treabă. Însă, surpriză, avertismentul verbal s-a transformat peste noapte, în contravenție. Amenda a fost aplicată în lipsă, fără ca jurnalistul să fi fost legitimat în prealabil. Jurnalistul a aflat de acest lucru abia pe 29 decembrie 2014, când un polițist și un jandarm i-au adus acasă procesul verbal de contravenție. În care, la rubrica alte mențiuni, agentul constatator a scris:  ”NU ESTE DE FAȚĂ”!!!

Iar pe 19 februarie 2015, Paul Nanian, jurnalist free lancer și corespondent la Alexandria pentru exclusivNEWS.ro, a fost amendat de Ciucu Ștefan pentru simplul fapt că îl filma în timpul serviciului. Înainte de a-i aplica amenda, polițistul, care-l cunoștea pe jurnalist, l-a amenințat pe acesta că îl internează la spitalul de nebuni, mai exact la Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Ciucu Ștefan de la Poliția Municipală din Alexandria l-a amendat pe Paul Nanian pe motiv că nu a vrut să îi arate legitimația de presă. Paul Nanian se afla pe trotuar, pe domeniul public, și potrivit legii, putea filma fără probleme, fie și în calitate de cetățean. Întrebat de polițist în ce calitate îl filmează, Paul Nanian a spus că în calitate de cetățean.

Potrivit DGA, agentul de poliție Ciucu Ștefan a fost cercetat de ofițeri, în 2014, pentru luare de mită, alături de alți 14 polițiști de la Alexandria. Însă, după ce a primit neînceperea urmăririi penale, polițistul a făcut la rândul său un denunț în care reclama că o persoană ar fi vrut să-l mituiască.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata