Breaking news

Accident feroviar soldat cu patru morți la Vaslui

loading...

Patru persoane și-au pierdut viața, duminică seară, după ce mașina în care se aflau a fost lovită în plin, de un tren InterRegio, în apropiere de stația Vaslui.

accident.feroviarPotrivit CFR Călători, accidentul s-a produs în jurul orei 17.50, în apropierea stației Vaslui, din vina șoferului mașinii care nu s-a asigurat la trecerea căii ferate.

”În jurul orei 17.50, la aproximativ 200 de metri de intrarea în stația Vaslui, la trecerea de nivel cu calea ferată, trenul InterRegio 1666 Iași – Bucureşti Nord, a lovit un autoturism care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure, fiind proiectat în afara gabaritului căii ferate. Din primele informații, se pare ca incidentul s-a soldat cu 5 victime, pasageri ai autoturismului. Precizăm ca cei aproximativ 60 de pasageri din tren şi echipa de locomotivă sunt în afara oricărui pericol. Personalul feroviar a avizat Serviciul SMURD care a intervenit de urgență.”, se arată în comunicatul de presă al CFR Călători, remis exclusivNEWS.ro

În urma impactului, locomotiva a fost avariată. Din acest motiv, trenul și-a continuat călătoria cu o altă locomotivă ce va sosi din stația Vaslui. Traficul feroviar de pe ruta Iași- Vaslui –Bârlad a fost întrerupt câteva ore.

Poliţiştii au spus că şoferul maşinii nu a respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona depozitelor de la ieşirea din municipiul Vaslui spre Bacău, autoturismul fiind lovit de tren.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata