Breaking news

Abuz fără margini la Alexandria| Jurnalist amendat pentru că a filmat un polițist în timpul serviciului – VIDEO

loading...

Dacă ești jurnalist, sau simplu cetățean și vrei să filmezi un polițist la Alexandria, aflat în timpul serviciului, te alegi cu o amendă de toată frumusețea. A pățit-o Paul Nanian, corespondent exclusivNEWS.ro la Alexandria, pe 19 februarie 2015.

agent politie ciucu stefanPaul Nanian, jurnalist free lancer și corespondent la Alexandria pentru exclusivNEWS.ro, a fost amendat pe 19 februarie, de un agent de poliție din municipiu, pentru simplul fapt că îl filma în timpul serviciului. Înainte de a-i aplica amenda, polițistul, care-l cunoștea pe jurnalist, l-a amenințat pe acesta că îl internează la spitalul de nebuni, mai exact la Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Ciucu Ștefan de la Poliția Municipală din Alexandria l-a amendat pe Paul Nanian pe motiv că nu a vrut să îi arate legitimația de presă. Paul Nanian se afla pe trotuar, pe domeniul public, și potrivit legii, putea filma fără probleme, fie și în calitate de cetățean.

Întrebat de polițist în ce calitate îl filmează, Paul Nanian a spus că în calitate de cetățean. Pentru că știa cine este Paul Nanian, polițistul i-a cerut legitimația de presă. Polițistul era ”informat” că Paul Nanian nu avea asupra lui legitimația de presă întrucât aceasta se afla la sediul exclusivNEWS.ro din București.

Redactorul șef exclusivNWS.ro, Sebastian Popescu confirmă faptul că Paul Nanian a semnat un contract de colaborare cu exclusivNEWS.ro în decembrie 2014, însă nu a reușit să ajungă la București până pe 20 februarie pentru a-și ridica legitimația de presă, din motive personale familiale. Din acest motiv Paul Nanian s-a prezentat drept cetățean în fața polițistului pentru că nu avea cum să îi arate fizic legitimația de reporter corespondent exclusivNEWS.ro la Alexandria.

Polițistul Ciucu a putut afla din două locuri de faptul că Paul Nanian nu deținea la el legitimația de presă. Fie de la purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, fie de la fosta colaboratoare a lui Paul Nanian, soție de procuror, și proprietar al unui site de știri locale din Alexandria. Care culmea, a venit rapid la fața locului, chemată fiind de polițistul Ciucu Ștefan. După câteva minute de stat de vorbă cu soția procurorului, polițistul l-a amendat pe Paul Nanian pe motiv că nu a vrut să se legitimeze. Adică pentru faptul că nu a prezentat legitimația de presă, nu buletinul.

Nu este primul abuz comis de un agent de poliție din Alexandria la adresa lui Paul Nanian. În 4 decembrie 2014, Paul Nanian a fost amendat de agentul de poliție Aciu Alin Ionuț, pe motiv că ar fi traversat neregulamentar strada. Însă, amenda a fost aplicată în lipsă, iar jurnalistul a aflat de acest lucru abia pe 29 decembrie 2014, când un polițist și un jandarm i-au adus acasă procesul verbal de contravenție. În care, la rubrica alte mențiuni, agentul constatator a scris:  ”NU ESTE DE FAȚĂ”!!!

Poliția Alexandria este deranjată de faptul că Paul Nanian i-a tot filmat de-a lungul anilor pe polițiști în diferite ipostaze, și a dat informații despre abuzurile comise de aceștia. Iar acum, agenții de poliție, la ”indicațiile” soției procurorului, au grijă să-l sancționeze pe corespondentul exclusivNEWS.ro.

Spiritele s-au inflamat foarte rău la Alexandria, în decembrie 2014 după ce exclusivNEWS.ro a publicat o știre despre un accident în care a fost implicată judecătoarea Gabriela Rotaru de la Tribunalul Alexandria și un taximetrist. În urma accidentului, taximetristul a fost scos țap ispășitor.

După publicarea știrii, fosta colaboratoare a lui Paul Nanian, a trimis pe adresa exclusivNEWS.ro un e-mail în care îl denigra și acuza de fapte foarte grave precizând că acesta minte în legătură cu accidentul în care fusese implicată judecătoarea. În plus, în momentul în care exclusivNEWS.ro a solicitat un punct de vedere judecătoarei Gabriela Rotaru, aceasta a refuzat precizând că este în concediu. Dar în schimb, în aceeași zi acordase un interviu site-ului deținut de soția procurorului.

Potrivit DGA, agentul de poliție Ciucu Ștefan a fost cercetat de ofițeri, în 2014, pentru luare de mită, alături de alți 14 polițiști de la Alexandria. Însă, după ce a primit neînceperea urmăririi penale, polițistul a făcut la rândul său un denunț în care reclama că o persoană ar fi vrut să-l mituiască.

Vineri dimineață, pe 20 februarie 2015, Paul Nanian a mers la șeful Poliției Municipiului Alexandria, Comisar-şef de poliţie Pieleanu Tudorel, pentru a-i arăta filmarea de jois eară pentru care a fost amendat. Stupoare, în loc să demareze cercetare internă pentru abuz în serviciu, Pieleanu și-a acoperit agentul și i-a spus lui Paul Nanian că de ce nu îi filmează și pe polițiștii de la rutieră și se ”ia” doar de cei de la poliția municipală?!!! Așadar, comisarul Pieleanu a confirmat linșajul polițiștilor comis la adresa lui Paul Nanian.

Polițiștii din Alexandria ar trebui să citească puțin legea și să vadă că pe domeniul public, cetățenii au dreptul de a-i filma pe aceștia în timpul serviciului.

Urmare a incidentului din 19 februarie, exclusivNEWS.ro i-a remis în cursul zilei de luni, 23 februarie 2015, lui Paul Nanian, legitimația de presă prin care poate dovedi că este corespondent exclusivNEWS.ro.

În video de mai jos puteți vedea dialogul halucinant dintre agentul de poliție și jurnalistul care venise să filmeze în calitate de cetățean.

loading...
1 Comentariu
  1. Flory spune

    Dar are voie sa filmeze cnp ???? Reporter sau cetatean@ nu conteaza dar nu e in regula cum a procedat@ si atitudinea nu e de jurnalist e de vagabond @ mie mi se pare ca si@a cautato era pus pe scandal* militianu plecase si asta s a dus dupa el la geam

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata