Breaking news

Aberațiile noului cod rutier. Dacă treci pe roșu rămâi doi ani fără permis și plătești 160 milioane amendă

loading...

Noul proiect de lege care prevede modificarea codului rutier este plin de aberații inimaginabile dar și de sancțiuni și amenzi extrem de mari.

politie traficNoul cod rutier ce urmează să fie adoptat de Guvern prin ordonanță de urgență, încurajează șpaga dată la polițist ca să te lase cu permisul în buzunar după ce ai comis o infracțiune.

Dacă ai trecut pe roșu și ai produs accident, primești 3 ani suspendarea permisului și între 125 și 200 puncte amendă.

Iar dacă ai trecut doar pe roșu și nu ai produs accident, vei avea permisul suspendat doi ani de zile plus între 125 şi 200 puncte-amendă.

Dacă primești 200 puncte amendă, ajungi să scoți din buzunar o amendă de 160 de milioane de lei vechi. Și asta pentru că valoarea unui punct de amendă este de 80 de lei.

Noua lege prevede sancţiuni drastice şi pentru şoferii care nu respectă regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Se va majora şi sancţiunea pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi a căştii de protecţie, de la 2-3 puncte amendă, atât cât este în prezent, la 9-20 puncte amendă.

În acelaşi timp, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prevede faptul că şoferii care conduc un autovehicul pe una din căile autostrăzii, în sens opus celui în care se desfăşoară în mod normal circulaţia, se pot alege cu permisul suspendat pentru trei ani şi pot primi între 125 şi 200 puncte-amendă.

Şoferii care sunt amendaţi de poliţiştii care au constat anumite abateri de la regulile rutiere, dar nu-şi plătesc amenda în termen de 30 de zile se pot alege cu permisul suspendat, în cazul în care acesta nu face dovada plăţii sancţiunii contravenţionale.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care modifică Legea circulaţiei pe drumurile publice şi care a fost postat, miercuri, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne spre dezbatere publică, prevede obligativitatea monitorizării video a probei practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

loading...
2 Comentarii
  1. LDP spune

    Aberatie!

  2. Liviu spune

    CE MIZERIE PENALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!! JOS PONTA … MORI PONTA !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata