Breaking news

A plecat PDL-ul și a crescut PIB-ul. România, cea mai spectaculoasă creștere din UE, în 2013

loading...

Cât a putut să fure PDL din avuția națională în anii trecuți, dacă imediat ce au plecat ei PIB-ul României a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere din UE?

ponta - basescuProdusul Intern Brut al României a crescut în 2013, sub guvernarea USL, cu 3,5%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). Comparativ cu trimestrul al treilea, economia românească a crescut cu 1,7% în ultimele trei luni ale anului. Atât creşterea anuală, cât şi cea trimestrială se plasează la cele mai mari valori din anul 2008 până în prezent.

INS transmite că faţă de trimestrul trei din anul 2012, PIB a înregistrat o creştere cu 5,2% pe seria brută şi cu 5,1% pe seria ajustată sezonier în trimestrul trei al anului 2013. PIB-ul pentru trimestrul IV 2013, în variantă provizorie, va fi publicat prin comunicat de presă, conform calendarului de pe site-ul INS,  în data de 5 martie 2014.

În ceea ce privește zona euro, PIB-ul de aici a crescut cu 0,3% în ultimele trei luni ale anului trecut faţă de trimestrul al treilea, peste aşteptări, iar economia UE a avansat cu 0,4%, România înregistrând cele mai solide rate de creştere atât în trimestrul patru, cât şi pe ansamblul lui 2013. Pe ansamblul anului 2013, economia zonei euro s-a contractat cu 0,4%, în timp ce PIB-ul UE a urcat cu 0,1%. Datele au fost comunicate de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.

Cătălin Ivan, europarlamentar și purtător de cuvânt al PSD, afirmă că, prin anunțarea creșterii economice de 3,5% din 2013, Institutul Național de Statistică a oferit „o nouă certificare a faptului că România este pe drumul cel bun”.

Guvernul condus de Victor Ponta a reușit nu numai să repare nedreptățile din timpul PDL, dar și să repornească motoarele economiei. Această creștere importantă a fost dată de rezultatele bune din industrie și agricultură, dar și de exporturile mari ale României de anul trecut. În plus, BNR a arătat recent că investițiile străine au ajuns, în 2013, la maximul ultimilor patru ani“, susține Cătălin Ivan, PSD.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata