Breaking news

A decedat încă o victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Numărul deceselor a ajuns la 32

loading...

O tânără în vârstă de 27 de ani, victimă a incendiului devastator produs pe 30 octombrie în Clubul Colectiv din București, a încetat din viață, marți dimineață, la Spitalul Pantelimon din Capitală. Astfel că bilanțul deceselor a ajuns la 32. În spitalele din București se mai află internate alte 140 de persoane, dintre care, 90 în stare critică.

raniti-spital-smurdNumărul morților din Clubul Colectiv crește de la o zi la alta. Marți dimineață, o tânără de 27 de ani a pierdut lupta cu viața. Tânăra era internată la Spitalul Pantelimon din București.

Din păcate, medicii dau vești nu prea bune pentru 90 din cei 140 aflați în spital în prezent. Aceștia sunt în stare critică iar numărul morților se poate dubla în zilele următoare.

Luni seară, cei trei acționari ai Clubului Colectiv au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului General sub acuzația de ucidere din culpă.

”Prin ordonanța din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind sesizați cu privire la faptul că în incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu în urma căruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vătămări corporale, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată, în vederea stabilirii circumstanţelor şi împrejurărilor săvârşirii faptelor. Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club. Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal în infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal. Prin ordonanța motivată din data de 2 noiembrie 2015, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Grancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, administratori ai SC Colectiv Club SRL, sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Românii continuă să vină în pelerinaj la locul tragediei pentru a aprinde o lumânare și să se roage pentru cei care au pierit în incendiu. Ambasadori, politicieni, sportivi, oameni simpli, vin de trei zile în fața Clubului Colectiv din București în semn de solidaritate cu victimele tragediei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata