Breaking news

93 de trenuri au fost anulate în România din cauza viscolului

loading...

CFR Călători a anunțat marți, anularea a 93 de trenuri din cele 1.300 ale companiei care circulă zilnic în România, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Viscolul și temperaturile extreme din ultimele zile, au determinat compania feroviară să anuleze trenurile.

tren zapadaNumărul trenurilor anulate a crescut față de marți dimineață, când fuseseră anunțate doar 40 de trenuri anulate, circulația trenurilor fiind adaptată condițiilor meteo nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute, situate frecvent sub—15 grade Celsius.

În zonele unde va fi necesar pasagerii vor primi ceai cald, cafea, sandvișuri, în funcție de posibilitățile din teren.

Județele Constanța și Tulcea intră marți noapte la ora 22:00 sub Cod portocaliu de viscol și polei, la fel ca și alte cinci județe din zona Moldovei care vor fi afectate de ninsori și viscol.

Potrivit avertizărilor Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 — 11 ianuarie, ora 8:00, vântul va sufla cu rafale de 70 — 80 kilometri/oră și se vor semnala ninsori puternic viscolite, dar și precipitații mixte ce vor depune polei.

În perioada 10 ianuarie, ora 23:00 — 11 ianuarie, ora 15:00, alte șase județe din zona Moldovei vor fi sub Cod portocaliu de ninsori și viscol. Astfel, în noaptea de marți spre miercuri (10/11 ianuarie) și în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Buzău și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70 — 80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Începând din seara zilei de marți, ora 21:00, și până miercuri, ora 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de fenomene meteo extreme. În intervalul respectiv, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică și va cuprinde treptat jumătatea de est a țării.

În cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și, temporar, în Dobrogea, vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Județele avertizate cu Cod galben sunt: Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Capitala.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata