Breaking news

9 persoane reținute în afacerea Rodipet

loading...

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de nouă persoane care au fraudat cu 35,5 milioane de euro societatea Rodipet, firmă de difuzare de presă, după ce aceasta a fost privatizată.

diicotÎn toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitând de inexistenţa controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare, dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii.

Cei nouă sunt acuzaţi că, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societăţi comerciale, au comis infracţiuni de delapidare, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, prejudiciind statul român.

În urma cercetărilor demarate în cursul anului 2009, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile. Şase hoteluri şi 150 de mașini au fost puse sub sechestru de procurorii DIICOT în urma a 36 de percheziţii. Vizaţi sunt patronii firmei de difuzare de presă Rodipet, acuzaţi de delapidare şi evaziune fiscală. Nouă persoane au fost puse sub acuzare până în acest moment. Oamenii sunt acuzaţi că au fraudat cu 35,5 milioane de euro societatea Rodipet.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata