Breaking news

8 orașe în cursa pentru a deveni Capitala Culturală Europeană

loading...

Succesul înregistrat de Sibiu în 2007 când a fost Capitala Culturală a Europei pentru un an de zile, a determnat ca mai multe orașe din țară să doreească să le calce pe urme sibienilor.

SIBIU - PIATA MARENumărul mare de vizitatori din toată Europa, încasările la bugetul local,  dezvoltarea infrastructurii și modernizarea orașului sunt principalele atuuri pentru orașul declarat Capitală Culturală Europeană într-un an. Orașe precum Timișoara, Iași și Cluj Napoca se numără printre cele opt municipii românești care s-au înscris în cursa pentru capitala Culturală Europeană din 2020.

Ministrul Dezvoltării Rurale și Turismului, Elena Udrea,  a precizat că intenţionează să discute cu ministrul Culturii posibilitatea unei colaborări interministeriale, pentru a ajuta oricare dintre oraşele româneşti să devină capitală culturală europeană.

Singurul român prezent în comisia europeană care decide oraşele – capitale culturale europene, Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional de la Sibiu, a declarat că, într-un final, poate chiar zece oraşe româneşti vor concura pentru a fi desemnate de România drept candidat oficial în cursa pentru capitala culturală europeană din 2020.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata