Breaking news

70 de arme confiscate de polițiști

loading...

În urma controalelor demarate de Poliția Română,  în această lună, la 454 de persoane fizice, au fost confiscate aproape 70 de arme letale şi neletale, precum şi 1.900 de cartuşe de diferite tipuri şi calibre, transimte Mediafax.

arme_2În urma acţiunii, poliţiştii au constatat 86 de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, pentru care 80 de persoane sunt cercetate în stare de libertate. Totodată, poliţiştii au confiscat 69 de arme letale şi neletale, 1.904 cartuşe de diferite tipuri şi calibre şi au dat 41 de amenzi, în valoare totală de 24.800 de lei.

În 12 februarie, poliţiştii au găsit pe fondul de vânătoare din zona Malaia, judeţul Vrancea un bărbat de 50 de ani care avea o armă confecţionată artizanal, calibru 12, şapte cartuşe încărcate manual şi un rucsac în care se aflau două cuţite şi alte obiecte. La verificarea armei s-a constatat că aceasta era încărcată şi prezenta urme de tragere recentă. Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, nu este autorizat să deţină, să poarte şi să folosească arme sau muniţii.

Totodată, poliţiştii fac cercetări în cazul mai multor persoane din judeţele Arad, Neamţ, Iaşi şi Braşov, care deţineau arme fără drept, în urma controalelor fiind găsite la aceştia o puşcă cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, o armă de vânătoare, calibru 12, un pistol marca GAMO R-77, calibru 4,5, două puşti de tir cu aer comprimat, precum şi un pistol cu aer comprimat şi o puşcă cu aer comprimat, ambele de calibru 4,5 mm.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata