Breaking news

70.000 de bugetari concediați și posibil creșterea taxelor și impozitelor

loading...

Guvernul Boc a aprobat, în şedinţa de miercuri, scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, care prevede, printre altele, reducerea pensiilor şi salariilor în sectorul bugetar.

bugetariDacă inițial guvernul Boc susținea că doar tăieri de salarii în loc de taxe și impozite mărite, iată că până la urmă în scrisoarea către FMI se precizează că dacă situația o impune, vor fi majorate și impozitele.

În afară de tăierile salariale și de pensii, Guvernul transite fondului faptul că va concedia și 70.000 de bugetari până la finele lui 2010.

Scapă de impozitare: alocaţia pentru copii, alocaţia monoparentală, alocaţia de plasament, indemnizaţia pentru handicap accentuat, mediu, pensiile invalizilor, pensiile veteranilor de război, indemnizaţia persoanelor persecutate politic, indemnizaţia persoanelor persecutate etnic, indemnizaţia pentru artişti creatori, rentele viagere ale sportivilor, bursele educaţionale, abonamentele telefonice ale veteranilor de război. Premeirul  a precizat însă că, odată cu elaborarea Codului Social, vor fi reevaluate toate prestaţiile sociale aflate în plată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata