Breaking news

7 persoane au murit la Constanța din cauza căldurii

loading...

Căldura excesivă din ultimele zile au ptovocat decesul a sapte persoane în ultimele trei zile, la Spitalul Judeţean din Constanţa.

salvare-ambulanta-001Şapte dintre cele 13 persoane aduse la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, în ultimele două zile, în stare gravă, din cauza caniculei, au murit. Majoritatea dintre cei 13   pacienţi au ajuns la spital în stare de comă din cauza febrei mari, ei având temperaturi de 40, 41, 42 de grade’.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, în perioada 6 – 9 august un număr de 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu sindrom hipertermic, cu temperaturi de peste 40 de grade.

“Majoritatea persoanelor decedate aveau vârste de 60 – 75 de ani şi aveau şi afecţiuni asociate, dar au fost şi două cazuri la bărbaţi tineri, de 38 de ani, respectiv, 31 de ani, care lucrau în condiţii de temperaturi foarte înalte”, a declarat Constantin Dina.

El a precizat că bărbatul în vârstă de 38 de ani lucra pe unul dintre şantierele autostradei Cernavodă – Constanţa, iar cel de 31 de ani era bucătar, iar când i s-a făcut rău prepara carne la grătar.

Cele şapte victime au fost transportate la morgă pentru stabilirea cu exactitate a cauzei deceselor, medicii legişti încercând să stabilească dacă moartea acestora a fost urmare a expunerii prelungite la soare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata