Breaking news

7 hectare din Herăstrău vândute pe 1 milion de dolari

loading...

Parcul Herăstrău ar putea rămâne fără 7 hectare, ca urmare a unei tranzacții imobiliare dubioase cu terenul din acest parc, conform site-ului antena3.ro

Parcul_HerastrauBiroul pentru Tineret şi Turism s-a asociat cu firma  Domino Impex SRL pentru dezvoltarea bazei sportive de pe malul lacului. Societatea  aparţine soţiei lui Bartolomeu Finiş, un apropiat al lui Dorin Cocoş şi Alexandru Bittner. Prin această combinație dubioasă cu afaceriști protejați de partidul aflat la putere, parcul Herăstrău ar urma să fie văduvit de cca 7 hectare, care poate trece definitiv în proprietate privată pentru numai un milion de dolari, o sumă de aproape 40 de ori mai mică faţă de valoarea reală a terenului. Pentru cele 7 hectare de teren se luptă un club sportiv care dorește să continue acolo activitatea de iahting și o firmă privată care vrea să ridice un hotel în mijlocul parcului Herăstrău.

După doar un an de contract s-a ajuns la un proces. “Domino 94 a dat în judecată BTT-ul pentru că nu şi-ar fi respectat anumite clauze. În urma neprezentării BTT-ului, s-a dat o hotărâre judecatorească prin care au fost obligaţi să vândă terenul şi toate activele pentru suma de 1 milion de dolari” spune Liviu Doară, de la Iahting Club Bucuresti.

O sumă mică faţă de valoarea reală a terenului dar şi a celorlalte clădiri. Un calcul simplu ne arată că terenul a fost cumpărat cu doar 23 de dolari metrul pătrat, în condiţiile în care preţul pieţei era de cel puţin o mie de dolari metrul pătrat.

Aşa că s-a ajuns la un nou proces. Tribunalul Bucureşti a anulat titlul de proprietate pe baza căruia BTT-ul a încheiat contractul de vânzare cumpărare. Fostul şef al Biroului de Tursim şi Tineret este acum cercetat penal pentru modul în care s-a realizat contractul de asociere pentru terenul din Herăstru.

Magistraţii Curţii de Apel vor decide marţi soarta terenului. Mai exact, vor stabili dacă Biroul de Turism şi Tineret a avut dreptul să vândă un  teren de aproape 70.000 de metri pătraţi cu o sumă infimă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata