Breaking news

60 de pompieri, dislocați pentru a ajusta sinistrații din Teleorman

loading...

Sinistrații din Teleorman primesc o mână de ajutor de la pompieri. Angajații IGSU au ajutat localnicii să își salveze anmialele, bunurile și să se mute din calea apelor.

pompieri - inundatiiPentru o gestionare eficientă a situaţiilor de urgenţă produse în ultima perioadă în judeţul Teleorman, comanda IGSU a dispus dislocarea de efective şi mijloace din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Argeş şi Olt, precum şi de la Unitatea Specială de Intervenţie pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, două detaşamente cu 60 de pompieri şi patru bărci pneumatice cu echipaj au fost concentrate în zonele afectate, pentru a creşte capacitatea de intervenţie pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, pentru salvarea persoanelor şi a bunurilor şi  animalelor acestora.

Pe timpul deplasării, detaşamentul de pompieri de la ISU Argeş s-a confruntat cu o situaţie deosebită.

În comuna Recea din judeţul Argeş, pompierii au fost martorii unui accident rutier, în urma căruia un copil de 12 ani a fost rănit. Fără să ezite, salvatorii s-au oprit şi au intervenit, folosind trusa medicală din dotare, pentru a acorda primul ajutor victimei.

Prezenţa pompierilor a oferit atât sprijin de specialitate, cât şi sprijin moral copilului, căruia colegii noştri i-au fost alături până la sosirea unui echipaj al ambulanţei.

Și Armata se mobilizează ca să intervină la inundații.  Ministerul Apărării Naţionale are pregătite forţele şi mijloacele necesare pentru a răspunde solicitărilor venite din partea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, cu prioritate deosebită pentru acţiunile destinate salvării şi evacuării populaţiei din zonele inundate.

În judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor sau avertizărilor de precipitaţii abundente sau inundaţii, MApN poate interveni cu peste 2.000 de militari şi aproximativ 300 de mijloace tehnice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata