Breaking news

5000 de rățuște din plastic se vor întrece pe apele Dâmboviței în scop caritabil

loading...

Pentru prima dată în România, un cârd de 5000 de rățuște din plastic se întrec în scop caritabil pe ul Dâmbovița din București. Cursa rățuștelor este roganizată de Rotaract București Triumph pe 19 septembrie 2015. 

cursa de ratuste5000 de rățuște din plastic se vor întrece pe apele Dâmboviței pentru a reuși, cu ajutorul celor înscriși în concurs, să schimbe viața unor copii cu afecțiuni ale aparatului auditiv.

În România, aproximativ 400 de copii se nasc în fiecare an cu hipoacuzie și 15% dintre ei suferă de surditate severă. Un copil diagnosticat cu hipoacuzie nu va auzi decât foarte slab unele sunete din mediul său, ori nu va auzi deloc.

Hipoacuzia netratată conduce la incapacitatea copilului de a dezvolta limbajul verbal: pentru că nu aude sunetele din jurul său, el nu va putea nici să vorbească. Dincolo de efectele medicale, hipoacuzia are consecințe grave asupra vieții emoționale a copilului, atât la nivelul familiei – copilul nu cunoaște nici măcar sunetul vocii părinților săi, cât și la nivel social – copilul devine timid și retras, neputând să își exprime trăirile și sentimentele în cel mai firesc mod, fiind astfel captiv într-o lume a tăcerii.

Pentru mulți dintre ei, șansele de recuperare sunt foarte mari, însă condiționate de un element esențial: purtarea protezei auditive. Chiar și un copil cu surditate severă poate învăța să vorbească, dacă beneficiază de proteză auditivă și se află într-un mediu favorabil pentru recuperare.

Rotaract București Triumph invită întreaga comunitate să se implice în acest proiect prin sponsorizări, donații și participarea la concurs pentru realizarea unui scop comun: acela de a reda copiilor cel mai frumos sunet – sunetul copilăriei.

Înscrierea în concurs se face începând cu data de 6 iulie 2015, pe site-ul www.cursaderatuste.ro, o donație de 10 lei asigurând participarea la cursă cu 1 rățușcă. Câștigătorul Cursei de Rățuște beneficiază de un premiu de 1.000 Euro din partea sponsorului principal al evenimentului.

Prin donația ta vei ajuta un copil să descopere lumea și să se bucure de ea!

Rotaract București Triumph organizează sâmbătă, 19 septembrie 2015, începând cu ora 13.00, Evenimentul caritabil al anului: CURSA DE RĂȚUȘTE “ROTARACT TRIUMPH”, are startul pe 19 septembrie la ora 13.00 din Piața Națiunilor Unite și până la Piața Unirii, pe o distanță de 400 de metri.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata