Breaking news

50% dintre români ar vota introducerea pedepsei cu moartea

loading...

Conform unui studiu al Asociației Pro Democrația, 50% dintre români ar vota  pentru pedeapsa cu moartea și 68% vor ca romii infractori şi cetăţenii care cer autonomia ţinutului secuiesc, să își piardă cetățenia română.

800px-romania_stub_svg50% dintre români ar vota pentru introducerea pedepsei capitale și în România. 68% dintre respondenţi la studiu au susţinut organizarea unui referendum privind retragerea cetăţeniei ţiganilor infractori și 44% pentru sancţionarea respectivilor cetățeni care susțin autonomia ținutului secuiesc, prin  retragerea cetăţeniei.

88% dintre cei care îşi doresc referendum vor pedepsirea penală a celor cu atitudini critice la adresa religiei ortodoxe

Studiul prezentat luni a fost realizat de CCSB, la cererea APD. Metoda de sondare folosită a fost aceea a interviurilor telefonice, care s-au desfăşurat în perioada 24-27 martie 2010.

Eşantionul folosit, cuprinzând 1.060 de persoane, a fost unul reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Studiul are un grad maxim de eroare de plus sau minus 3,1 la sută.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata