Breaking news

46 de percheziții în județul Timiș pentru destructurarea unei rețele care falsifica bancnote de 50 de euro

loading...

Procurorii DIICOT au efectuat joi dimineață, 46 de percheziţii domiciliare  pe raza judeţului Timiş, pentru a destructura un grup infracțional organizat care se ocupa cu falsificarea de bancnote de 50 de euro.

euroProcurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat, la data de  16.04.2015, un număr de 46  percheziţii domiciliare  pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat  în comiterea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

”În perioada noiembrie 2014 şi până în prezent,  pe raza judeţului Timiş, a acţionat un grup infracţional organizat constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 50 euro. Din investigaţiile efectuate s-a reţinut că bancnotele falsificate  au fost obţinute de către o parte dintre membrii grupării, pe o filieră de contrafacere a bancnotelor, cu conexiuni în Italia. Membrii grupării au furnizat sute de mii de  bancnote falsificate  unor persoane de încredere care au aderat la grupul infracţional organizat  şi care, la rândul lor, le-au pus în circulaţie în mod direct ori prin intermediul unor „săgeţi”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Modul de operare a constat în iniţierea unor relaţii comerciale de mică amploare, care le-a permis plata  în numerar, cu bancnotele falsificate, în diferite modalităţi:

– prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil, în special telefoane mobile şi autoturisme;

– prin cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde membrii grupării au invocat  faptul că au asupra lor numai bancnote  euro apelând la comercianţi pentru a le accepta plata în valută.

– prin schimburi valutare către persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/euro propus de către suspecţi;

– prin plăţi către taximetrişti pentru cursele efectuate de către suspecţi.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 60 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi S.I.I.P.I. Timişoara.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Timiş, Serviciului Operaţiuni Speciale şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata