Breaking news

41% dintre români ar vota cu Ceauşescu dacă mâine ar fi alegeri prezidențiale

loading...

Conform unui sondaj de opinie realizat de IRES, dacă fostul dictator, Nicolae Ceaușescu, ar candida la prezidenţiale, 41% dintre români ar vota cu fostul dictator, în timp ce  49% cred că acesta a fost un conducător bun.

nicolae.ceausescuNicolae Ceauşescu, împuşcat în decembrie 1989, ar redevi astăzi preşedinte ales în mod democratic, în condiţiile în care ar întruni 41% din intenţiile de vot ale românilor.

68% dintre români consideră că cei care au orchestrat procesul Ceauşeştilor şi i-a condamnat la moarte ar trebui pedepsiţi. Doar 13% dintre români ar fi condamnat la moarte cuplul dictatorial, iar 71% dintre cetăţenii chestionaţi spun că Nicolae Ceauşescu nu şi-a meritat soarta. De asemenea, 80% dintre cei intervievaţi cred că cei doi conducători nu au avut un proces corect.

Circa 63% dintre români cred că oamenii trăiau mai bine în comunism, 23% spun că trăiau mai rău, 9% că trăiau la fel, 6% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat  pe un esantion de peste 1.460 de persoane, de IRES în perioada 21-23 iulieșsi are o eroare de plus-minus 2,7%.

loading...
1 Comentariu
  1. victor spune

    Acesta este un grav semnal de alarma, iar auto-intitulatii intelectuali si oamenii de buna credinta din societatea civila tac din gura. Intelectualii isi clocesc galbenii si posturile pe care le-au primit de la Basescu, iar militantii pentru justitie sociala si pentru democratie au obosit sa vorbeasca singuri fara sa ii asculte nimeni. Innebunim cu totii pe zi ce trece. Cum se stramba regele asa se stramba si poporul. Daca regele a inceput sa huiduie inspre popor, poporul se comporta precum maimutele si huiduie inapoi, scotand mortii din morminte si dansandu-i in aer. Suntem un popor ajuns in culmea propriului grotesc. Avem purici in coada, fugim in jurul cozii si roadem coada pana ne umplem de sange pe bot, fara sa gasim cale de iesire. Daca ne uitam inapoi in istorie, cam asta se intampla la inceputul anilor ’30, cand extremismul a capatat popularitate. Se aude din nou tropaitul rinocerilor…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata