Breaking news

4000 de candidați se bat pe 160 de locuri de la Institutul Naţional al Magistraturii

loading...

Peste 4000 de candidați se bat pentru cele 80 de locuri de procurori și 80 de locuri pentru judecători, scoase la concurs în acest an de Institutul Național al Magistraturii. În timp ce pentru admiterea în magistratură concurează peste 1000 de candidați pe 36 de locuri.

examen admitere magistraturaPotrivit calendarului de desfăşurare a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi de admitere în magistratură, în data de 31 august 2014 se va desfăşura prima etapă a celor două concursuri, constând în proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

La concursul de admitere la INM s-au înscris 4.073 de candidaţi, dintre care vor participa la prima probă un număr de 4.028 de candidaţi, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs publicat pe site-urile CSM şi INM. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 160 de locuri de auditori de justiţie, din care 80 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 80 de locuri pentru ocuparea funcţiei de procuror”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Proba eliminatorie se va desfăşura la Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Universitatea “Nicolae Titulescu” şi Universitatea “Titu Maiorescu” din Bucureşti, conform programului de desfăşurare a
primei etape a concursului de admitere la INM publicat pe site-urile CSM şi INM.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris 1.007 de candidaţi, dintre care vor participa la prima probă un număr de 974 de candidaţi, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs publicat pe site-urile CSM şi INM. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 26 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor şi a 10 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

Proba eliminatorie va avea loc la sediul Universităţii “Româno – Americane” din Bucureşti, conform programului de desfăşurare a primei etape a concursului de admitere în magistratură publicat pe site-urile CSM şi INM.

Ambele concursuri vor începe la ora 09.00, accesul candidaţilor în sală fiind permis între orele 07.30 – 08.30, numai pe baza actului de identitate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata