Breaking news

400 de buletine de vot au dispărut la o secție de votare din Reșița

loading...

Incident grav la o secție de votare din municipiul Reșița, județul Caraș Severin. 400 de buletine de vot nu mai sunt de găsit. Poliția a venit la secția de vot și i-a audiat pe membrii comisiei electorale.

vot referendum 2012Președintele secției de votare numărul 61 din Reșita a sesizat poliția după ce a constatat că ar lipsi 400 de buletine de vot. Duminică dimineață, președintele a numărat buletinele de vot primite de la Biroul Electoral Județean și a constatat că lipsesc 400 de buletine. Acesta a mărturisit anchetatorilor că sâmbătă seară nu a numărat și nici nu a pus ștampila de control pe buletinele de vor primite de la BEJ Caraș Severin.

La secția de vot a ajuns un echipaj de poliție care a deschis dosar penal pentru a afla unde au dispărut cele 400 de buletine de vot.

România TV transmite că atât președintele cât și vicepreședintele secției de vot din Reșița ar fi fost ridicați de procurori. Aceștia sunt supectați că ar fi vrut să fraudeze 400 de buletine de vot.

Procesul de votare decurge normal la secția de vot din Reșița.

La Voluntari în județul Ilfov, Partidul Național Liberal a reclamat la Biroul Electoral Județean, faptul că Alexandra Verdeș, președinte la secția de votare numărul 78 din Voluntari, a obligat membrii comisiei de vot să semneze în alb, procesul verbal, în caz contrar i-a amenințat că îi dă afară.

”În cursul acestei dimineți, la secția de votare nr.78 din localitatea Voluntari, județul Ilfov, au avut loc o serie de incidente foarte grave, care pun în pericol desfășurarea corectă a scrutinului electoral. Astfel, președintele secției de votare, Alexandra Verdes, a obligat membrii comisiei de votare să semneze “în alb” procesul verbal, în caz contrar amenințându-i că vor fi excluși din componența secției”, se arată în comunicatul de presă al PNL, remis exclusivNEWS.ro.

Conform legii 370/2004, art.49 alin.1 “după deschiderea urnelor și numărarea voturilor, președintele biroului electoral al secției de votare întocmește un proces verbal…”.De asemenea, potrivit art. 55 lit. ș din legea citată este interzisă întocmirea “ de către birourile electorale ale secțiilor de votare a proceselor verbale cu încălcararea dispozițiilor legii”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata