Breaking news

40% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului

loading...

Conform unui sondaj de opinie,  42% dintre români cred că soarele se învârte în jurul pământului iar 35% dintre concetăţeni cred că virusul HIV poate fi luat dacă beau apă după o persoană infectată.

sunRezultatele studiului sociologic relevă faptul că românii nu cred în ştiinţă şi dau mai degrabă crezare religiei şi horoscopului.

Patru din cinci români cred în miracole, în timp ce doi din trei români consideră că biserica nu greşeşte niciodată în ceea ce spune. Credinţa în Dumnezeu nu îi împiedică, însă, pe români să creadă şi în astrologie sau numerologie. Astfel, 22% dintre români cred că horoscopul este “foarte ştiinţific”, iar 40% că zodia le influenţează “mult sau foarte mult” personalitatea. De asemenea, jumătate dintre români cred în numere norocoase. Tot jumătate dintre români cred că deochiul poate fi contracarat de culoarea roşie, sau că dacă te mănâncă palma stângă vei primi bani.

Studiul a fost efectuat în perioada iulie – septembrie 2009 pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia de peste 18 ani din România şi  a fost realizat de Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti.


loading...
1 Comentariu
  1. adrian spune

    pai, chiar asa e! PAMANTUL ESTE CENTRUL UNIVERSULUI!

    doar ignoranta si orgoliul ne fac sa credem altfel!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata