Breaking news

40 de tineri, ţinuţi în lanţuri, obligaţi să muncească ca sclavi pentru ţigani şi primarul din Berevoieşti

loading...

Descoperire şocantă în comuna Berevoieşti din judeţul Argeş. Un clan de ţigani ţineau în lanţuri 40 de tineri şi îi obligau să muncească precum sclavii la o fermă de animale. Primarul comunei, Florin Proca ştia de situaţie şi în loc să anunţe autorităţile, apela la sclavi pentru a-şi ridica vila şi o păstrăvărie.

sclavi arges lanturiProcurorii antimafia împreună cu jandarmii şi trupele speciale au intervenit miercuri în forţă în comuna Berevoieşti unde au descoperit 40 de tineri şi copii care erau ţinuţi în lanţuri şi forţaţi să muncească la ferma de animale şi pentru primarul din localitate, precum sclavii.

La data de 13.07.2016 procurorii DIICOT – ST Pitesti efectueza un numar de 40 de perchezitii domiciliare pe raza unei localitati din judetul Arges, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea mai multor grupuri infractionale organizate specializate in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.

Incepand cu anul 2008 si pana in prezent s-au constituit mai multe grupuri infractionale organizate structurate pe baza relatiilor de familie, care au recrutat un numar de aproximativ 40 de persoane minore si majore, prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitand de starea de vadita vulnerabilitate in care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilitati fizice sau psihice, cu situatii materiale precare), in scopul exploatarii prin supunerea la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat si prin obligarea la practicarea cersetoriei, prin procedee care au adus victimele in stare de aservire si de lipsire de libertate. In unele cazuri victimele era rapite din locuri publice (de langa biserici, gari si autogari) sau chiar din propriile locuinte si ulterior transportate de catre membrii grupurilor infractionale la domiciliile lor, unde acestia prin constrangere fortau victimele sa efectueze zilnic diverse munci si activitati atat in gospodariile suspectilor cat si in proximitatea localitatii,respectiv : sa mature in curte, sa spele rufe,sa ingrijeasca animale domestice, sa taie ilegal arbori din padurile din apropierea localitatii si sa transporte masa lemnoasa cu ajutorul cailor inapoi in gospodarii unde lemnele erau incarcate in autoutilitarele suspectilor care se deplasau cu acestea in zona de sud a Romaniei (in principal in jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantitatile de lemne sustrase“, se arată în comunicatul DIICOT remis exclusivNEWS.ro.

Modalitatile de constrangere exercitate de catre suspecti, metode prin care victimele erau fortate sa presteze muncile respective, constau in amenintari repetate si regulate si lovituri aplicate victimelor in mod repetat si regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul si diverse obiecte contondente, persoanele vatamate fiind aduse in stare de aservire si lipsire de libertate in conditiile in care acestea erau supravegheate permanent de catre membrii grupurilor. De cele mai multe ori victimele nu primeau mancare iar cand primeau li se ofereau resturi de mancare, erau legate (cu lanturi sau chingi) sau incuiate pe timpul noptii pentru ca acestea sa nu poata fugi iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbracate complet si udate alternativ cu apa rece si caldă; erau legate de maini si picioare si puse sa manace de pe jos, erau puse sa se bata intre ele pentru amuzamentul suspectilor, li se arunca mancarea pe jos, etc). Exista suspiciunea ca unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual.

In cauza a fost inceputa urmarirea penala fata de un numar de 40 de persoane care vor fi aduse la sediul DIICOT ST Pitesti in vederea audierilor.

Primarul comunei Berevoiesti, Florin Proca ar fi ştiut tot timpul ce se întâmplă în comuna sa şi ar fi închis ochii întrucât sclavii torturaţi ar fi fost folosiţi incluisv pentru construcţia unei vile şi a unei păstrăvării aparţinându-i primarului!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata