Breaking news

40 de mașini s-au ciocnit în lanț pe autostrada A1, proaspăt inaugurată de Ponta

loading...

Carambol cu 40 de mașini pe autostrada A1, pe sensul Sebeş – Cunţa, inaugurat joi de premierul Victor Ponta. Accidentul în lanț s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în zonă fiind polei şi ceaţă densă.

carambol masini autostrada a1La trei zile de la inaugurare, autostrada Sibiu-Orăștie a bifat un carambol de toată frumusețea. 40 de maşini s-au tamponat pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în zonă fiind polei şi ceaţă densă.

O persoană rănită a fost încarcerată. La faţa locului au fost trimise echipaje de descarcerare pentru scoaterea victimei. În prezent, aceasta a fost transportată în stare gravă la spital.

Alte trei persoane au suferit fracturi şi au fost transportate la spital. Poliţia Rutieră a deviat circulaţia prin municipiul Sebeş, pe DN1 şi DN7 (pe vechea rută).

Patru persoane au fost transportate la spital după ce au fost rănite în urma tamponărilor produse duminică dimineaţă în Alba, pe A1, una dintre acestea, descarcerată, fiind în stare gravă, iar celelalte având fracturi, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

În urma evenimentului rutier, Directorul General al CNADNR Narcis Ștefan Neaga a dispus o anchetă disciplinară și suspendarea din funcție a lui Mallasz Robert, Șeful Centrului de Întreținere și Coordonare Pianu pe perioada cercetării împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România precizează că acțiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acționarea cu 3  ( trei) utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00 pe sectorul de autostradă Sebeș-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acționare.  La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293- km 316, s-a acționat prin răspândirea a 32 tone de sare cu 2 ( două)  autobasculante cu lamă si răspânditor pe sensul Pianu-Cunța și cu 2 ( două ) Unimog-uri pe sensul Cunța-Pianu. Circulația se desfășoară normal pe sensul de mers Cunța-Sebeș, fiind închisă pe sensul de mers Sebeș-Cunța până la finalizarea cercetărilor Poliției”, se arată în comunicatul de presă, remis exclusivNEWS.ro.

La o oră după producerea carambolului, pe autostrada Sibiu-Orăștie a mai avut loc un accident. O mașină s-a răsturnat. Șoferul – care este teafăr – a spus că mașina, pe care abia o cumpărase, s-a răsturnat pentru că nu s-a dat cu material antiderapant pe șosea.

Firma responsabilă cu întreținerea autostrăzii este CCCF Drumuri și Poduri Timișoara care face parte din holdingul CCCF – SA Bucuresti .

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata