Breaking news

40 de cutremure în 7 zile la Galați

loading...

Panică în județul Galați din cauza numărului mare de cutremure produse. În decurs de doar șapte zile, pământul s-a cutremurat de 40 de ori, crăpând casele oamenilor și tulburând apa din fântâni.

cutremur galatiCel mai recent cutremur s-a produs în această dimineață, la ora locală 7,37, conform informațiilor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de cinci kilometri, având intensitatea în zona epicentrală II pe scara Mercali.

Cele mai apropiate localități de epicentru au fost Galați (17 km), Brăila (30 km), Măcin (38 km), Tecuci (51 km), Focșani (56 km).

Localnicii din comuna Izvoarele, din Galaţi sunt cel mai des zguduiți de cutremure. Oamenii se tem să mai doarmă în propriile case după ce pereții s-au crăpat iar tavanele au început să cadă. Și cum asta nu ar fi fost de ajuns, localnicii nu mai pot bea apă din fântâni. Din cauza cutremurelor din ultimele zile, apa a devenit albicioasă şi are un miros înţepător.

Drept urmare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi avertizează că apa din fântânile aflate în localitatea Izvoarele, unde în luna septembrie au avut loc mai multe cutremure, nu este potabilă, iar populaţia trebuie să evite consumul acesteia.

De vină pentru numărul mare de cutremure ar fi pe de o parte ploile din ultima perioadă dar sunt suspectate și exploatările petroliere.

Preşedinte al Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru pune numărul mare de cutremure pe seama acumulărilor de ape din cauza ploilor abundente.

Însă, Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului, susţine însă că de vină sunt injectările cu apă cu sare pentru a scoate petrolul.

Până când specialiștii și autoritățile se vor dumiri din ce motive se produc cutremurele la Galați, pentru localnici continuă calvarul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata