Breaking news

40.000 de protestatari au cerut demisia Guvernului Boc

loading...

40.000 de protestatari au participat, miercuri dimineaţa, în Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de cele cinci confederaţii sindicale, în semn de protest faţă de scăderea salariilor şi pensiilor.

sindicateÎn timp ce sindicaliștii au declarat că la miting au participat peste 40,000 de persoane, Purtătorul de cuvănt al Jandarmeriei, Marius Militaru a redus la jumătate cifra, declarând pentru mediafax, că doar 20.000 de protestatari s-ar fi aflat în Piața Victoriei.

Liderii sindicaliştilor le-au spus participanţilor la miting “Ţineţi mâna pe portofele, Guvernul e aproape şi atentează la portofelul dumneavoastră”.

Protestatarii au avut bannere pe care scria “Ne-aţi ciuruit, vă ciuruim”, “Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul”, “România, ultimul episod”, “Vouă vă dăm 25% din salarii dacă plecaţi”, “Voi trăiţi bine, noi nu, ne-aţi ciuruit” şi “Nu scapă unul”, pe acesta fiind şi o poză cu Băsescu care ţine în mâini o mitralieră şi ţinteşte spre câţiva oameni.

Sindicaliştii au huiduit, fluierat şi au strigat: “Să transformăm această Piaţa în Câmpia Libertăţii”, “Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi apoi să vă atingeţi de părinţii noştri”, “Plecaţi, jos comuniştii!”.

Sindicaliştii au amenajat în faţa scenei din Piaţa Victoriei o masă pe care au împărţit-o în două – jumătate a săracilor şi cealaltă jumătate a bogaţilor.

Meniul pentru bogaţi avea, la felul felul 1 – acordarea la discreţie de terenuri, vile, păduri, la felul 2 – contracte prin încredinţare directă şi neplata contribuţie la stat, la felul 3 – achiziţii publice la preţuri de zece ori mai mici şi la desert – evaziuni fiscale fără număr.

Meniul pentru săraci cuprindea la felul 1 – venituri cu 25% mai mici, la felul 2 – micşorare de pensii cu 15%, asezonat cu diminuare de indemnizaţii pentru copii, la felul 3 – pierderea drepturilor avute şi anulare ajutoare de handicap şi la desert – şomeri pe bandă rulantă şi interzicerea înfiinţării locurilor de muncă.

Marcel Hoară a fost atacat cu pietre şi alergat de câteva zeci de participanţi la mitingul din Piaţa Victoriei, membrul PDL fiind scos din mulţime de poliţiştii comunitari şi dus în Muzeul Ţăranului, de unde a fost scos cu o dubă a Poliţiei Comunitare.

Marcel Hoară este preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, a fost director al Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. În Piaţa Victoriei se află şi reprezentanţi ai minerilor din Valea Jiului.

CRBL s-a urcat pe scena amenajată în Piaţa Victoriei, împreună cu dansatorii săi, cerându-le participanţilor la miting ca, dacă sunt de acord cu mesajul cântecului, să aplaude şi să ridice mâinile.

“Când taxele cresc, românii stau, stau / Păi de ce s-ar chinui, oricum n-au, n-au”, cântă CRBL în Piaţa Victoriei. În acordurile melodiei, sindicaliştii au părăsit organizat Piaţa Victoriei.

Sindicaliştii au ameninţat că pe 31 mai intră în grevă şi se vor aduna din nou în Piaţa Victoriei pe care nu o vor mai părăsi dacă guvernanţii nu înţeleg semnalul dat de ei miercuri şi nu-şi dau demisia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata