Breaking news

34 de elevi au fost eliminați de la BAC după ce și-au schimbat ciornele între ei

loading...

Fraudă a examenul de bacalaureat la trei licee din Județul Constanța. 34 de elevi au fost dați afară din examen pe motiv că și-au schimbat ciornele între ei.

bac olimpici 2013Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a eliminat 34 de candidaţi de la probele de examen din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013 după ce au vizionat imaginile din sălile de examen.

Hotărârea inspectoratului vine ca urmare a imaginilor surprinse, în sălile de examen, pe camerele de înregistrare video, în zilele de 26 şi 28 august, respectiv la proba scrisă de Limba şi literatura română şi la proba obligatorie a profilului, în cazul de faţă, matematică.

”Cinci dintre candidaţii surprinşi copiind, luni, 26 august, se aflau în centrul de examen Colegiul Economic din Mangalia. În ziua de 28 august, din totalul celor 29 de candidaţi eliminați definitiv de la probele de Bacalaureat, 13 se aflau în sălile din centrul de examen Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa, iar 16 în Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari. Toţi cei 34 de absolvenţi eliminaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, respectiv iunie – iulie 2014 şi august – septembrie 2014. De asemenea, lucrările susţinute în zilele de 26 şi 28 august vor fi anulate. În schimb, notele obţinute la toate celelalte probe susţinute până în data de 26 august, repectiv probele orale, vor fi luate în considerare pentru sesiunea în care vor putea participa la examenul de Bacalaureat”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației, remis exclusivNEWS.ro.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a decis crearea unei comisii de disciplină pentru a verifica implicarea şi complicitatea la fraudă a celor 6 cadre didactice aflate în sălile de examen.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata