Breaking news

3000 de sindicaliști au protestat luni la Parlament

loading...

Aproximativ 3.000 de sindicalişti vor protesta azi  la Parlament, prin blocarea celor cinci porți de intrare în Casa Poporului , în momentul cânt Emil Boc va veni la Parlament pentru asumarea răspunderii pe pachetul de legi anticriză.

PROTEST - SINDICATE - INVATAMANTProtestatarii vor cere parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură în folosul oamenilor care i-au ales. Mitingul de la Palatul Parlamentului va avea loc între orele 13.00 şi 18.00, liderii celor cinci confederaţii anunţând că la protest vor participa aproximativ 3.000 de persoane. Mitingurile la sediul Parlamentului vor continua marţi şi miercuri, cu câte 1.500 – 2.000 de persoane în fiecare zi. Începând de joi şi până sâmbătă protestele se vor muta în teritoriu, unde vor fi organizate pichete la birourile parlamentare şi sediile partidelor.

Confederaţiile sindicale pregătesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, în 15 iunie când ar urma să fie votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului ce va fi depusă de Opoziţie. Sindicaliştii vor să facă atunci un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Totodată, în ziua votării moţiunii de cenzură bugetarii din toate sectoarele vor fi în grevă generală.

Premierul Emil Boc îşi va asuma, luni, răspunderea în numele Guvernului, în Parlament, pentru două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

PSD a anunţat că va depune două moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc, iar PNL a precizat că va vota orice moţiune îndreptată împotriva Executivului. În acest moment, grupurile parlamentare ale PSD şi PNL din Senat şi de la Camera Deputaţilor pot însuma pentru reuşita moţiunii de cenzură 212 voturi “pentru”, Opoziţia mai având nevoie de 24 de voturi favorabile pentru a moțiunea de cenzură să fie votată iar guvernul să fie demis.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata