Breaking news

300 de bătrâni luați pe sus de jandarmi și duși la audieri la Înalta Curte în dosarul referendumului

loading...

Aproape 300 de bătrâni bolnavi, au fost luați pe sus de jandarmi, în toiul nopții și aduși cu autocarele la București, pentru a fi audiați de judecători la Înalta Curte, în dosarul fraudei de la referendumul din 2012, organizat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

referendum - ccrLa doi ani de la acțiunea DNA când procurorii alergau cu biblia prin sate ca să oblige localnicii să jure și să spună cum au votat la referendum, azi, Înalta Curte pune în scenă operațiunea autobuzul.

Disperat că mai are doar două luni de mandat și nu își vede visul cu ochii, Băsescu dă ordine la judecători să judece rapid dosarul de la referendum. Astfel că judecătorii au adus la București, cu autocarul, bătrâni din trei județe care ar fi votat la referendum, ca să depună mărturie.

La termenul din 3 octombrie, judecătorii instanţei supreme au stabilit ca în 24 octombrie să fie audiaţi toţi martorii, pentru că mulţi dintre aceştia sunt persoane în vârstă sau cu probleme grave de sănătate, care nu ar trebui “puse pe drumuri” în perioada rece a anului.

Bătrânii au fost aduși din județele Teleorman, Gorj și Vrancea. Iar graba invocată de președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu privire la numărul mare de persoane audiate azi, a fost că se pune vremea rea și că nu o să mai poată să-i aducă la audieri.

Din judeţul Teleorman au fost citate să dea declaraţii vineri 46 de persoane, din Gorj 145, iar din Vrancea, 81. Din lipsă de spațiu, audierile se desfășoară la sediul Curţii Militare de Apel Bucureşti.

La finalul audierilor, persoanele din Vrancea şi Teleorman s-au urcat în autobuzele care i-au adus în Capitală şi au plecat spre localităţile de domiciliu.

Înalta Curte a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul “Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, “cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

De ce oare din 2013 și până zi, judecătorii nu au chemat pe rând, civilizat, martorii să depună mărturie în acest dosar. De ce atâta grabă, bursc, într-o zi să fie audiați toți martorii?!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata