Breaking news

3 ani la liceu în loc de 4

loading...

Fiecare ministru, la început de mandat vine cu propuneri de reorganizare și rebrănduire a sistemului de învâțământ de la grădiniță până la nivel universitar. Nici actulaul Ministru al Educației, Daniel Funeriu, nu stă cu mâna în sân, ci are de gând să scurteze durata studiilor liceale de la 4 ani, la 3  ani.

liceu_admitere-13138Aflat ieri la Parlament, Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că ciclurile de învăţământ vor fi reorganizate astfel încât clasa pregătitoare de la grădiniţă va deveni obligatorie pentru toţi copiii iar liceul va dura trei ani, întrucât clasa a IX-a va fi inclusă la gimnaziu.

Modificările organizării structurii de învățământ, preșcolar, gimnazial și liceal sunt cuprinse în noua lege a educației, pe care Ministerul Educaţiei o va pune în dezbatere publică în perioada următoare.

„Trecerea clasei a IX-a în ciclul gimnazial poate produce efectul de a ţine elevii până la 16 ani în şcoală, iar aceasta este o măsură foarte sănătoasă de împiedicare a abandonului şcolar”, a explicat ministrul.

loading...
2 Comentarii
  1. Haiducu spune

    Ministrul Funeriu a aruncat-o discret cu “efectul de a ţine elevii la şcoală până la 16 ani”, pentru a diminua abandonul şcolar. N-ar fi mai sănătos ca şi a 12-a să fie trecută la Gimnaziu? Eu cred că învăţământul a ajuns cobaiul sau jucăria guvernanţilor. Efectele se văd în viaţa socială. Cred că, de fapt, altceva trebuie schimbat pentru ca şcoala să nu mai producă şomeri şi vagabonzi.

  2. Veronique spune

    Posted on dl.FUNERIU, este un om de toate4 isprava, f. ltisiint,f. inteligent.vreau se4 ve4 spun,este o rusine ce face dl. Moise ,dela TVeu am ascultat, absolut, toate eplicatziile dluiFUNERIU LA B1dl MOISE; A DAT O CONOTATZIE SI INTERPRETARE GRESIT VOITc4 ; LA SPUSELE DLUI FUNERIUAM OBSERVAT, de mai mult timp, DL. Moise, faceinterprete4ri, gresite, s-au la comande4 politice4.este o nerusinare ESTE TV-NATIONAL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata