Breaking news

Patru morți și 23 de localități afectate de inundații în Suceava

loading...

Inundațiile de luni seară din județul Suceava au făcut prăpăd. 23 de localităţi au fost grav afectate, 11 case au fost distruse de ape, alte 85 sunt avariate, peste 50 de locuinţe sunt izolate, iar cel puţin 130 de persoane evacuate, transmite Mediafax.

INUNDATIIPatru persoane au murit, iar alte două sunt date dispărute în judeţul Suceava, în urma inundaţiilor puternice de luni seară ce au afectat grav 52 de localităţi, fiind distruse 13 case, alte 936 fiind avariate, peste 402 de locuinţe izolate şi cel puţin 270 de persoane fiind evacuate.

Peste 8 km drumuri judeţene au fost distruse şi peste 17 km avariate (Calafindeşti); peste 25 km drumuri comunale distruse şi peste 135 km avariate; 0,72 km drumuri naţionale avariate; 9 poduri distruse; 21 poduri avariate; 3 podeţe distruse; 84 podeţe avariate; peste 100 de metri de apărări de maluri distruse şi peste 100 de metri avariate; aproximativ 1166,5 ha teren agricol şi păşune inundate; 7 stâlpi de înaltă tensiune şi 5 stâlpi de joasă tensiune distruşi.

Conform unui prim bilanţ al autorităţilor judeţene, în urma ploilor torenţiale de luni seară au fost grav afectate 23 de localităţi din judeţ, peste 130 de persoane au fost evacuate, o persoană a murit şi alte două sunt date dispărute. De asemenea, o persoană a fost rănită, iar alte opt sunt izolate în podurile caselor.

11 case distruse, alte 85 au fost avariate, peste 50 de locuinţe sunt izolate, cinci poduri au fost distruse, 14 kilometri de drumuri comunale sunt avariate, un drum judeţean în Calafindeşti a fost avariat pe o lungime de 150 de metri, 12 poduri şi 11 podeţe sunt avariate, iar peste o sută de metri de apărări de maluri au fost distruse.

Viitura a rupt un pod care face legătura între municipiul Dorohoi şi comuna Lunca, drumul judeţean între cele două localităţi fiind închis circulaţiei.

În municipiul Dorohoi au fost afectate locuinţe din aproape jumătate din oraş, unii oameni urcând în copaci pentru a se salva, potrivit viceprimarului Sorin Clim.

Totodată, din cauza ploilor torenţiale, reţelele de telecomunicaţie au fost întrerupte astfel încât nu se poate lua legătura cu autorităţile locale din mai multe localităţi. între care Pomârla, Ibăneşti, Cristineşti sau Hilişeu-Horia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata