Breaking news

200 hectare de teren inundate în Teleorman

loading...

Inundații de proporții în județul Teloerman. Aproximativ 150 de hectare de teren arabil şi 50 de hectare de păşune din zona oraşului Videle,  au fost inundate în urma revărsării a două pârâuri din zona de nord a judeţului, informează mediafax.ro.

inundatiiPotrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, sublocotenent Gelu Dragomir, depăşiri ale cotelor de pericol se înregistrează la Vârtoape, pe Pârâul Câinelui şi la Tătărăştii de Sus pe râul Teleorman, dar nu sunt probleme deosebite.

În zona Crângu, pe râul Călmăţui, este depăşită cota de atenţie.

“La Videle, apa bălteşte pe mai multe străzi din marginea localităţii, iar la Ciolăneşti apa a ieşit din matca pârâului Câinelui, fiind inundate 80 de hectare de terenuri agricole. Tot aici, apa a acoperit un sector cu lungimea de circa 350 de centimetri al DJ 703. Nivelul apelor curgătoare din judeţul Teleorman sunt monitorizate permanent, iar comitetele locale pentru situaţii de urgenţă se află în stare de alertă”, a declarat Gelu Dragomir.

Dragomir a mai precizat că efectivele ISU Teleorman sunt pregătite să intervină în zonele vulnerabile pentru populaţie cu motopompe, bărci pneumatice şi mijloace auto speciale, iar judeţul este sub incidenţa codului portocaliu de avertizare hidrologică.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata