Breaking news

200 de spitale desființate și alocațiile suplimentare tăiate

loading...

Noi detaliii privind memorandumul semnat de Guvern cu FMI au ieșit azi la iveală, dar și informații privind discuțiile dintre peședinte și partidele de la putere, purtate la Palatul Parlamentului.

SPITAL UNIVERSITAR - DEZVOLTAREAntena 3 a obţinut în exclusivitate o înregistrare a discuţiilor din spatele uşilor închise. Traian Băsescu s-a întâlnit luni cu parlamentarii puterii la Palatul Parlamentului pentru a le explica situaţia bugetului actual şi măsurile necesare care trebuie să fie luate pentru primirea tranşei a treia din acordul FMI.

O şedinţă în care preşedintele a vorbit despre situaţia reală în care se află România. Traian Băsescu le-a atras atenţia senatorilor şi deputaţilor PDL, UDMR şi independenţi că formaţiunile lor vor avea de suferit, în cazul în care şi acest program anticriză va eşua.

Dacă veţi fi cei care vor scoate România din criză veţi culege beneficiile în 2012, dacă veţi fi cei care nu vor scoate România din criză şi veţi continua acţiunile clientelare vă veţi compromite politic pentru totdeauna. Sigur că măsurile propuse contravin programelor fiecăreia dintre cele trei formaţiuni” a spus Traian Băsescu.

Guvernul s-a angajat în scrisoarea suplimentară de intenţie cu FMI, obţinută de MEDIAFAX, că va reduce sau direcţiona ”mai bine” alocaţia pentru familia monoparentală, precum şi alocaţia complementară pentru copii, în timp ce schema de venit minim garantat va fi exceptată de la reducerea de 15%.

Un document prezentat în urmă cu o săptămână de MEDIAFAX releva că Guvernul a convenit cu Banca Mondială să reducă limita maximă de venit în funcţie de care sunt acordate alocaţiile familiale, de la 470 lei la 370 lei/persoană, pentru a limita cheltuielile, urmând ca aceste alocaţii să fie acordate diferenţiat, în interiorul a două tranşe de venituri ale familiei.

Guvernul va reduce numărul de paturi în spitale cu 9.200 şi nu va reînnoi autorizaţiile pentru cel puţin 150 dintre cele mai ineficiente spitale, ceea ce va duce la desființarea respectivelor spitale.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata