Breaking news

2 milioane euro încasati ilegal de 400 de mii de bugetari

loading...

În urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi în anul 2008 și 2009, s-a constatat că aproximativ 400.000 de salariați ce activează în administrația locală au încasat  drepturi bănești ilegale în valoare toatală de două milioane de euro.

functionari“Până la sfârşitul lui 2008, Curtea de Conturi a identificat 235.000 de salariaţi din autorităţile locale care au luat drepturi pe lângă lege. La sfârşitul lui 2009 erau aproximativ 400.000 de salariaţi care beneficiaseră de drepturi pe lângă cele prevăzute de lege. Potrivit rapoartelor Curţii, trebuie recuperate drepturi stabilite pe lângă lege în sumă de două milioane de euro”, a spus Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.  Astfel, angajații au primit drepturi bănești în afara legii ca si sporuri pentru refacerea după concediuld e odihnă, indemnizații de hrană caldă, spor de cantină.

Drepturile băneşti au fost acordate pe baza unor dispoziţii ale ordonatorilor principali de credite, hotărâri ale primarilor, hotărâri ale consiliilor locale sau consiliilor judeţene, prin aplicarea unor decizii judecătoreşti sau prin aplicarea unor prevederi ale contractelor colective de muncă.de acestedrepturi bănești în afara legii au beneficiat atât demnitarii cât și personalul aflat în subordine.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata