Breaking news

23 de angajați de la Vama Albița, urmăriţi penal de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

loading...

În urma descinderilor de marți dimineață de la Vama Albița, procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele a 23 de angajați ai vămii, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

vama albita - dnaÎn cursul dimineții s-au desfășurat 27 de percheziții la domiciliul unor persoane și în alte locații aflate în județele Iași și Vaslui. Totodată, Centrul Național Anticorupție derulează o serie de activități similare în Republica Moldova.

Cele 23 de persoane sunt cercetate penal pentru infracțiuni de corupție în legătură cu transportul de mărfuri peste frontiera de est.

A fost începută urmărirea penală pentru față de 23 persoane, respectiv 19 lucrători vamali și 4 polițiști de frontieră (cu gradul profesional de agent) care își desfășoară activitatea în punctul de trecere al frontierei Albița (județul Vaslui). În sarcina acestora s-au reținut infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, având în vedere existența unor indicii temeinice potrivit cărora, în perioada mai – octombrie 2013, în contextul desfășurării activităților profesionale privind controlul polițienesc/vamal asupra persoanelor care transportau colete spre și dinspre Republica Moldova și asupra mijloacelor de transport cu care acestea s-au deplasat, învinuiții pretindeau și primeau sume de bani (între 20 lei și 50 euro) în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

În schimbul sumelor de bani pretinse și primite, învinuiții efectuau controale vamale formale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia, fără să verifice coletele conform normelor vamale (cantitate, conținut).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata