Breaking news

18 Martie – Grevă generală la metrou

loading...

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi, a declarat astăzi că sindicaliştii de la metrou vor opri total activitatea, în 18 martie, între orele 04.00 şi 16.00 , urmând ca circulaţia garniturilor de tren să fie reluată la capacitate normală până la ora 23.00.greva-metrou2

Liderul sindical a precizat că angajații de la metrou cer o majorare a fondului de salarii cu 3,7 la sută, aşa cum prevede legea şi condiţii mai bune de muncă. Decizia de reluare a grevei de la metrou a fost hotărâtă luni, de Consiliul General al USLM, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că greva angajaţilor Metrorex, desfăşurată în noiembrie 2009, a fost legală.

După patru luni de aşteptare, vom declanşa greva generală, direct, fără conciliere, negociere sau grevă de avertisment. Sperăm ca până în 18 martie Guvernul să-şi dea seama şi să evite declanşarea grevei generale. Din punct de vedere formal, nu mai avem ce negocia. Ni se spune că nu s-a aprobat bugetul, dar acesta trebuia aprobat în prima săptămână a lunii februarie, potrivit legii. Ministrul Berceanu ar trebui să facă demersuri în acest sens, dar nu am găsit înţelegere de a discuta decât de la ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, în timp ce ministrul nostru de resort a refuzat orice întâlnirire în cele patru luni de când am declanşat greva“, a declarat Rădoi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata