Breaking news

17 decembrie, zi de doliu la Timișoara, în memoria celor morți la Revoluția din 89

loading...

Timișoara s-a aflat astăzi în doliu național, în semn de recunoștință a martirilor morți în Revoluția din decembrie 1989.

doliu.nationalToate instituţiile de stat din Timişoara au arborat, vineri, drapelul în bernă, deoarece, din 1993, printr-o hotărâre de Consiliu Local, data de 17 decembrie a fost declarată zi de doliu în municipiu.

De asemenea, Asociaţia “17 Decembrie” a Răniţilor şi Luptătorilor în Revoluţie a organizat mai multe manifestări, care au cuprins slujbe de pomenire a eroilor martiri, la Catedrala Mitropolitană şi Biserica Martirilor, şi vor continua la Cimitirul Săracilor, la ora 15.00, unde vor fi depuse coroane de flori.

De la ora 18.00, Asociaţia Suporterilor Timişoreni “Druckeria” au organizat un marş comemorativ, care va începe la Catedrala Mitropolitană şi se va încheia la Cimitirul Eroilor.

Manifestări dedicate comemorării Revoluţiei vor avea loc şi în zilele următoare. Astfel, sâmbătă, de la ora 10.00, Asociaţia Memorialul Revoluţiei va organiza o deplasare la “locurile de martiraj” din Timişoara.

Duminică, membrii Asociaţiei Memorialul Revoluţiei vor face un pelerinaj la Bucureşti, la Crematoriul “Cenuşa”, şi la Slatina, unde a fost aruncată cenuşa celor împuşcaţi în primele zile ale Revoluţiei din 1989.

Luni, la ora 13.00, sirenele vor suna în Timişoara, timp de trei minute, pentru a comemora momentul în care municipiul a devenit primul oraş liber din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata