Breaking news

150 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române

loading...

Sărbătoare mare la malul mării, Forțele Navale Române împlinesc azi de Sfânta Mrie Mare, 150 de ani de la înființare. La manifestările dedicate Zilei Marinei Române au luat parte peste 15.000 de localnici şi turişti.

ZIUA MARINEIManifestările dedicate Marinei Române s-au desfășurat atât în largul mării cât și pe faleza din fața Cazinoului din Constanța. Celebrată sub auspiciile aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne, sărbătoarea a debutat cu întâmpinarea preşedintelui Traian Băsescu şi trecerea în revistă a gărzii de onoare, urmate de un Te Deum, săvârşit de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Ceremonialul de înălţare a pavilonului şi a marelui pavoaz a marcat practic debutul seriei de manifestări şi aplicaţii tehnico-tactice, defilări de nave, aviaone şi elicoptere şi demonstraţii sportive specifice taridiţionalului eveniment sărbătorit în fiecare an de Praznicul Adormirii Maicii Domnului – patroana spirituală a marinarilor – Ziua Marinei Române.

La eveniment au fost prezenţi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, precum şi oficialităţi militare şi civile.

Manifestările, dedicate Zilei Marinei Române vor continua cu jocuri şi demonstraţii marinăreşti, organizate în Portul Tomis şi pe Faleza Cazinoului, concerte susţinute în aer liber de Muzica Militară a Forţelor Navale şi se vor încheia cu Retragerea cu torţe, pe itinerariul Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa, începând cu ora 22.00.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata