Breaking news

1,5 tone de gunoi strânse de voluntarii MaiMultVerde la Arad

loading...

Voluntarii MaiMultVerde au adunat, duminică 8 august,  numai puțin 1,5 tone de gunoi în Pădurea Ceala și de pe malul râului Mureș, în cadrul unei ample acțiuni de ecologizare a spațiului verde.

actiuneecologizare„Grătar curat 2010” este un proiect de conștientizare și responsabilizare demarat de Asociatia MaiMultVerde și Golden Brau, conform site-ului campusarad.ro. În urma activităților de picnic rămân cantități impresionante de gunoi, iar eforturile autorităților și organizațiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a păstra aceste zone de agrement a timpului liber, curate. Astfel, proiectul „Grătar curat 2010” își propune să informeze și responsabilizeze participanții la picnic despre importanța păstrării curățeniei în aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

La actiunea de ecologizare din județul Arad au participat reprezentanți ai Parcului Natural Lunca Mureșului și 20 de voluntari MaiMultVerde care au adunat 1,5 tone de deșeuri, din care 90% plastic.

Acțiuni de responsabilizare și curățenie au mai fost otganizate în judetul Arges, la Valea Vălsanului, în Bucuresti, Pădurea Snagov, la Cluj-Napoca, Pădurea Faget, la Râmnicu Vâlcea, Baraj Nord, în județul Hunedoara, la Lacul Cincis, în judetul Constanța, la Popas Fântânița, în judetul Gorj, la Cheile Sohodolului și în județul Dolj, în Pădurea Bucovat, zone foarte cunoscute de petrecere a timpului liber. În urma acțiunilor în judelele enumerate s-au implicat 325 voluntari care au adunat aproximativ 15 tone de gunoaie.

Umrătoarea acțiune de ecologizare se va desfășura pe 14 august în Parcul Gheraiești din  Bacău.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata