Breaking news

12,5 milioane apeluri la 112 în doar 8 luni. Peste 70% dintre acestea sunt false

loading...

În primele opt luni ale anului 2011, numărul unic de urgență 112, a fost apelat de 12,5 milioane de ori. Din păcate, 73,3%  din apelurile efectuate au fost false.

9,19 milioane de apeluri la 112, din cele 12,5 milioane efectuate în perioada ianuarie – august 2011, au fost false. Un număr îngrijorător de mare. Acest lucru blochează activitatea 112 dar și pe cea a salvării, poliției și pompierilor.

Nu de puține ori, în urma unor apeluri false au fost mobilizate echipe de intervenție degeaba fără să fi fost nevoie. Toate aceste lcururi costă bani și mai ales vieți. În locă să răspundă unor apeluri reale, polițiștii și medicii sunt dirijați către apeluri false.

Pentru a reduce numărul apelurilor false la 112, a fost lansată campania de informare şi educare publică “O viaţă poate depinde de tine”, demers iniţiat de Asociaţia React şi Vodafone România.

Campania promovează importanţa măsurilor de prim ajutor atât în ceea ce priveşte accesul rapid la asistenţă de specialitate, prin apelarea numărului de urgenţă 112, cât şi în ceea ce priveşte corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanţei.

Din totalul apelurilor reale, aproape un milion au vizat Poliţia, iar peste două milioane Ambulanţa, potrivit datelor STS.

Serviciul de urgenţă 112 a fost lansat la nivel naţional în aprilie 2005, în urma unei investiţii de 40 milioane de euro, având peste 700 de angajați.

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata