Breaking news

125.000 de bugetari dați afară de guvern în 2011

loading...
0 1

Pe lângă cei 70.000 de angajați care vor fi concediați până la finele lui 2010, în 2011, guvernul vrea să pună peliber alti 125.000 din administrația publică locală și centrală, a declarat consiliera Primului ministru Andreea Vass-Paul.

andreeapaul”Viteza cu care se reia creşterea salariilor şi a pensiilor depinde în mare măsură de viteza cu care restructurăm numărul de bugetari în administraţia publică. Ne-am propus în acelaşi pachet de măsuri de austeritate o restructurare de cel puţin 70.000 de bugetari până la sfârşitul anului, ori asta se traduce în revenirea foarte rapidă la nivelul actual al salariilor şi pensiilor“, a spus consilierul premierului, la Pro Tv.

Întrebată care este cifra de restructură pentru 2011, Andreea Paul-Vass a răspuns că “o analiză de optimalitate care porneşte de sus în jos” poate să reclame nevoia unor suplimentări de restructurare de 125.000 persoane.

Ea a precizat totodată că, în realitate, cifra reală şi concretă va rezulta din propunerile prezentate de fiecare instituţie publică în parte, pe baza propriei analize de cost- beneficiu, a normativelor de personal şi standardelor de cost, respectiv analiza calităţii serviciului public de care răspund.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata