Breaking news

125.000 de bugetari dați afară de guvern în 2011

loading...

Pe lângă cei 70.000 de angajați care vor fi concediați până la finele lui 2010, în 2011, guvernul vrea să pună peliber alti 125.000 din administrația publică locală și centrală, a declarat consiliera Primului ministru Andreea Vass-Paul.

andreeapaul”Viteza cu care se reia creşterea salariilor şi a pensiilor depinde în mare măsură de viteza cu care restructurăm numărul de bugetari în administraţia publică. Ne-am propus în acelaşi pachet de măsuri de austeritate o restructurare de cel puţin 70.000 de bugetari până la sfârşitul anului, ori asta se traduce în revenirea foarte rapidă la nivelul actual al salariilor şi pensiilor“, a spus consilierul premierului, la Pro Tv.

Întrebată care este cifra de restructură pentru 2011, Andreea Paul-Vass a răspuns că “o analiză de optimalitate care porneşte de sus în jos” poate să reclame nevoia unor suplimentări de restructurare de 125.000 persoane.

Ea a precizat totodată că, în realitate, cifra reală şi concretă va rezulta din propunerile prezentate de fiecare instituţie publică în parte, pe baza propriei analize de cost- beneficiu, a normativelor de personal şi standardelor de cost, respectiv analiza calităţii serviciului public de care răspund.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata