Breaking news

122 de deţinuţi au fost eliberați în prima zi de la intrarea în vigoare a noului cod penal

loading...

În doar 24 de ore de la intrarea în vigoare a noului cod penal, au fost puși în libertate 122 de deţinuţi ca urmare a prevederilor noii legi.

telefoane mobile inchisoareSâmbătă, 1 februarie 2014, instanțele au decis ca 122 de deținuți să fie puși în libertate în baza noului cod penal.

Administrația Națională a Penitenciarelor spune că este vorba de cei care au depăşit termenele de eliberare condiţionată, potrivit noului cod penal intrat în vigoare sâmbătă, 1 februarie.

În cazul altor 176 de deținuți a fost înlocuită pedeapsa închisorii cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție.

Noua legislaţie penală îmblânzeşte pedepsele pentru inferactorii care abuzează sexual copii, fură și bat alte persoane.

Noul Cod Penal, ce intră în vigoare de mâine, 1 februarie 2014, reduce cuantumul anilor de închisoare pentru aceeaşi faptă, prevăzută acum la articolul 220, la jumătate, adică la cel mult 5 ani. Pedeapsa scade, potrivit aceluiaşi articol, şi în cazul în care agresorul, major, s-a folosit de autoritatea sau influenţa sa asupra minorului pentru a-l abuza – cel mult 7 ani de puşcărie, faţă de 10 ani, cât stipulează actualul Cod Penal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata