Breaking news

12 medalii câștigate de elevii români la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

loading...

Lotul olimpic al României a obţinut douăsprezece medalii la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinară Tuymaada

medalii2-15135Două de aur, cinci de argint şi cinci de bronz, la toate cele patru probe din structura competiţiei (informatică, matematică, fizică şi chimie). Competiţia s-a desfăşurat în perioada 7-14 iulie, în Irkutsk (Yakuţia, Siberia Orientală).

Octav Drăgoi, clasa a X-a, a obținut medalia de aur la matematică, Marius Tiba, clasa a XI-a medalia de argint  și Ioana Maria Tamaş, medalia de bronz tot la amtematică. Cei trei olimpici sunt elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La chimie: două medalii de argint obţinute de George-Silvian Baltan (elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Olteniţa), respectiv Alexandru Paraschiv (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, clasa a X-a) şi o medalie de bronz obţinută de către Andreea-Georgiana Şcoban (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi).

Iar la Informatică: o medalie de aur – Radu Ştefan Voroneanu (elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti), o medalie de argint – Cezar Mocan şi una de bronz – Şerban Andrei Stan, ambii elevi fiind în clasa a X-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata