Breaking news

12 brașoveni țepuiți de o bancă

loading...

S-au trezit cu conturile goale. 12 persoane care aveau banii depuși la Credit Europe Bank, au constatat că au rămas fără niciun leu în conturi. Pentru că banca nu a vrut să le returneze banii, păgubiții au depus  reclamaţii la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.

10016_largeReprezentanții băncii spun că este vorba despre o fraudă internă și că a depus plângere la Parchet împotriva angajatei care a sustras banii din conturile clienților păgubiți. Și că până ce nu se va recupera prejudiciul de la angajata în cauză, nu poate restitui banii clienților ale căror conturi au fost golite de toți banii.

Comisarul şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, afirmă că vicepreşedintele Credit Europe Bank, unde mai multe persoane au fost prejudiciate cu cel puţin un milion de lei, i-ar fi sugerat să ajungă la o “soluţionare amiabilă” a acestui caz.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov a aplicat băncii o sancţiune de 50.000 şi a dispus ca în timp de 15 zile să restituie clienţilor banii.

Suma depăşeşte 10 miliarde de lei vechi.  Extrasele clienţilor arătau că aveau sume de la 69.000 de euro, 200.000 de lei, 60.000 de euro în conturi“, a declarat Ionuţ Spătaru.

Reprezentanţii băncii nu pot spune încă cu exactitate cum s-a creat prejudiciul. Potrivit unui comunicat al băncii comerciale, se vor întreprinde demersurile necesare astfel încât, în limitele impuse de lege să nu fie păgubit niciun client căruia legea îi dă dreptate. Cazul a fost preluat de procurorii DIICOT.

loading...

Cmentariile sunt închise