Breaking news

12.000 de persoane evacuate, 22 de județe sub ape

loading...

Peste 160 de localităţi din 22 de judeţe au fost inundate, în ultimele 24 de ore  aproape 900 de persoane au fost evacuate din case.

inundatii-siret-liviu-chiricaÎn ultimele 24 de ore, în urma ploilor torenţiale şi creşterii debitelor râurilor, 872 de persoane au fost evacuate şi 162 de localităţi din 22 de judeţe au fost afectate, numărul persoanelor evacuate în ultimele zile ajungând la circa 12.000.

Judeţele care au avut de suferit în urma ploilor torenţiale din ultimele zile sunt Alba, Bacău, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, potrivit unui comunicat al IGSU privind evenimentele produse în urma fenomenelor meteorologice din unele zone ale ţării şi a forţelor participante în data de 01.07.2010, ora 08,30.

În ultimele 24 de ore, au fost afectate 3.218 gospodării, anexe gospodăreşti, curţi şi grădini, 296 locuinţe, iar o locuinţă a fost distrusă.

Au fost inundate 17.893 hectare păşuni şi fâneţe, 14.415 hectare teren arabil, 4.997 hectare păduri, 16 obiective socio-economice, şase drumuri naţionale, opt drumuri judeţene, nouă drumuri comunale, şase poduri, 78 podeţe, iar 328 fântâni au fost colmatate.

Râul Siret a atins în cursul dimineţii de joi debite maxime în zona localităţii Paşcani, iar viitura se îndreaptă spre localitatea Nicolae Bălcescu, unde hidrologii estimează că va ajunge vineri dimineaţă.

În ceea ce priveşte debitele Dunării, acestea sunt foarte apropiate de nivelul atins în 2006, pe sectoarele din dreptul localităţilor Brăila – Galaţi – Tulcea şi Delta Dunării.

În continuare, aceste debite sunt în creştere, pe sectorul Brăila-Galaţi, iar pe râul Siret se creează efectul de remuu (apa din Dunăre urcă pe cursul Siretului) pe o lungime de 25 de kilometri.

Viitura de pe Prut, venită din Ucraina, a trecut de Oroftiana. Momentan, debitul Prutului, la staţia Rădăuţi Prut, este în creştere, respectiv de 2.130 de metri cubi pe secundă. Acest debit este preluat în acumularea Stânca Costeşti, unde s-a adunat un volum de peste 300 de milioane de metri cubi de apă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata