Breaking news

11 milioane euro pentru energia electrică furnizată RATB și Metrorex

loading...

Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Mteorex au încheiat fiecare contracte de furnizare a energiei electrice cu  firma Petprod SRL, în valaore toatată de 11,3 milioane euro. Firma cu pricina a fost nominalizată de politicieni pe lista „băieţilor deştepţi” și este aceeaşi firmă care, timp de cinci ani, a fost furnizorul colosului industrial Arcelor Mittal, scrie ziarul Puterea.

metrou_grevaRegia Autonomă de Transport Bucureşti a atribuit, pe 4 iunie, firmei Petprod, un contract de „furnizare a energiei electrice pentru consumatorul eligibil Tracţiune Electrică RATB”, aşa cum este menţionat pe site-ul e-licitatie.ro (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP). Firma de apartament care a primit contractul va asigura energia electrică necesară deplasării tramvaielor şi troleibuzelor în perioada iulie-septembrie 2010 în valoare de aproape 1,3 milioane de euro.

Potrivit site-ului SEAP, Metrorex a organizat, în luna martie, o licitaţie pentru achiziţionarea de energie electrică, data de deschidere a ofertelor fiind 26 aprilie. De la această dată şi până în prezent, Metrorex nu a anunţat cine a fost câştigătorul care a oferit cel mai scăzut preţ. Potrivit SEAP, acesta este în valoare de 42.570.000 lei (aproximativ 10 milioane de euro) şi se derulează pe perioada unui an, de la 1 iunie 2010 până la 31 mai 2011. Ultimul contract pentru furnizarea energiei electrice a fost acordat de Metrorex firmei înfiinţate de Bogdan Buzăianu, Buzmann Industries (devenită Alpiq RomIndustries) în valoare de 22.509.820 lei (aproximativ 5 milioane de euro).

Timp de cinci ani, firma Petprod a fost principalul furnizor de energie electrică, alături de Electrica SA, al Combinatului Arcelor Mittal Galaţi, primul contract datând din 21 noiembrie 2004. Colosul industrial gălăţean primea 100Mw/h din necesarul de 220 Mw/h, la preţ de Hidroelectrica, respectiv cel mai mic preţ de pe piaţă. Principalele surs de energie electrică ale Petprod au fost, începând cu anul 2005, Complexul Energetic Turceni, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Rovinari şi Complexul Energetic Craiova. Preţurile la care Petprod a cumpărat de-a lungul timpului energie electrică de la aceşti furnizori au fost curpinse între 165 şi 175 de lei/Mw/h.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata