Breaking news

100 de persoane evacuate, după ruperea unui dig la Tulcea

loading...

Autoritățile locale din Tulcea, au decis evacuarea mai multor persoane după ce localitatea Ceatalchioi a fost pe jumătate inundată, în urma ruperii unui dig, transmite Realitatea TV.

inundatii_digEste vorba de un dig de protecţie al localităţii Ceatalchioi, construit anul trecut. Din păcate, acesta nu a rezistat presiunii mari de apă. Forţele de la ISU sunt în zonă şi lucrează la astuparea breşei făcute în dig“, a declarat prefectul oraşului Tulcea, Vasile Gudu.

Oficialul a completat că situaţia nu este atât de critică încât să fie nevoie evacuarea tuturor celor 400 de locuitori din Ceatalchioi.

Meteorologii au emis şi o atenţionare meteo de ploi, descărcări electrice şi vânt pentru localitatea Tulcea între orele 9.10-10.10.

Până în prezent au fost evacuate 37 de familii de  pe nava Mirceşti. Alte 15 persoane în vârstă au fost evacuate încă de joi şi duse la un centru de zi din Tulcea. Iar în funcție de nivelul apei, autoritățile vor decide dacă este nevoie să evacueze întreaga localitate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata