Breaking news

100 de foști angajați ai Mechel Târgoviște și-au strigat nemulțumirea în stradă, blocând DN72

loading...

Foștii angajați de la Mechel Târgoviște au blocat marți, DN72, nemulțumiți de faptul că nici până azi, nu și-au primit salariile compensatorii, în urma concedierilor colective. 

protestatari mechel targovisteAproximativ 100 de foști angajati ai Mechel Târgoviște s-au strâns astăzi în fața combinatului pentru a protesta întrucât nu și-au primit salariile restante încă din luna martie.

Oamenii au scandat împotriva angajatorilor rusi, iar după ce li s-a promis o parte din bani, după care au blocat drumul național 72 Târgoviște-Găești întru-un mod inedit.

Astfel, protestatarii au început să traverseze DN72 continuu provocând întârzieri în trafic, care au ajuns și la 20 de minute.

Doar intervenția forțelor de ordine a făcut ca circulația să fie reluată pe DN72. După ce au fost îndepărtați de pe carosabil, de jandarmi, protestatarii și-au îndreptat atenția și către autorități, mergând să scandeze în fața Prefecturii Dâmbovița. Aici, 5 dintre reprezentanții muncitorilor disponibilzați s-au așezat la masa negocierilor cu autoritățile administrației locale.

Combinatul Mechel Târgovişte, intrat în insolvenţă, a concediat 512 din cei aproximativ 2.000 de angajaţi, aceştia ar fi urmat să beneficieze de plăţi compensatorii în cuantum de trei salarii brute.

Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a anunţat în luna februarie că a vândut activele din România către firma Invest Nikarom, contra sumei de 230 lei.

Contra fabuloasei sume, Mechel a vândut către patronii ruși, companiile:  Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata